A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молодіжної політики та спорту Заболотівської селищної ради Коломийського району Івано-Франківської області

РОБОЧА НАРАДА З ПИТАНЬ ОРГАНІЗАЦІЇ ХАРЧУВАННЯ

Дата: 01.09.2022 14:25
Кількість переглядів: 69

 Фото без опису    01 вересня 2022 року  відбулась нарада з приватними підприємцями, які харчують дітей у  закладах загальної середньої освіти Заболотівської селищної ради, на тему: «Створення належних умов для безпечного та якісного харчування у закладах освіти».  Мета наради: надання роз’яснення щодо питань безпечності харчових продуктів  та впровадження системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), основних аспектів Санітарного регламенту закладів загальної середньої освіти. У нараді також узяли участь керівники ЗЗСО та інспектори відділу освіти, молодіжної політики та спорту Григорій СТУПАРИК та Надія ЛЕНЬКОВСЬКА.

Володимир КОСИЛО, начальник Снятинського Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, висвітлив питання щодо порядку організації харчування в закладах  освіти Заболотівської селищної ради, акцентував увагу присутніх на дотриманні Постанови Кабінету Міністрів України № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку». Згідно нового Санітарного регламенту змінено підходи до організації харчування. Розроблено примірне чотиритижневе сезонне меню та щоденне меню-розкладка, яке буде враховувати особливі дієтичні потреби здобувачів освіти (у разі наявності), сезонність, наявні харчові продукти, порцію страв для різних вікових груп та відповідатиме вимогам санітарного законодавства та нормам харчування.

Руслана ДЕМЧУК, начальниця Снятинської районної державної лікарні ветеринарної медицини,  розповіла про  впровадження системи НАССП у закладах освіти. Було розглянуто два питання, які стосуються сиситеми НАССП, а саме: діагностичний аудит харчоблоків та підготовка до впровадження системи за програмами-передумовами; НАССР у навчальних закладах – важливий інструмент для контролю безпеки харчування. . Адміністрація закладів зобов’язана впровадити та постійно підтримувати функціонування принципів системи HACCP у  харчоблоках. Головним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення  контролю за всіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви. 

Роман ДРАГАНЮК, начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Снятинського Головного управління в Івано-Франківській області, рекомендував директорам закладів освіти посилити щоденний контроль за організацією харчування в закладі, провести внутрішню ревізію харчоблоку та забезпечити контроль за веденням ділової документації з харчування. 
За результатами наради керівники отримали відповідні доручення.

 

 

  Фото без опису  Фото без опису    Фото без опису 


« повернутися

Вхід для адміністратора